Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
do 25 mrt

Online lezing: “Roger Raveel … een introductie.”

Op 18 maart opent in BOZAR een grote overzichtstentoonstelling rond beeldend kunstenaar Roger Raveel: dit jaar zou hij 100 jaar geworden zijn! Roger Raveel is een van de meest iconische en tegelijkertijd eigenzinnige Belgische kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn belangrijkste inspiratiebron is zijn eigen omgeving die hij op een universele manier integreert in zijn werk. Zijn beeldtaal schommelt tussen figuratief en abstract en is zeer herkenbaar en toch op een of andere manier mysterieus…

Pascale Vanden Storme, kunsthistorica en gids, zowel bij Korei Guided Tours als bij BOZAR, laat ons kennismaken met het werk en het leven van deze opmerkelijke kunstenaar. Aan de hand van enkele van zijn werken en ander beeldmateriaal leren we Raveel en zijn oeuvre beter kennen en is dit een perfecte introductie voor een bezoek aan de tentoonstelling.

Hoe deelnemen?

Online lezing te volgen via Zoom.

Om deze lezing te volgen hoeft u geen specifieke software te installeren. U heeft enkel een PC of tablet met goed werkende internetbrowser en een stabiele Wifi-connectie nodig.

Om deel te nemen registreert u zich op voorhand. Op de dag van de lezing voor 17u krijgt u via mail de juiste link toegestuurd. U kopieert deze link in uw browser net voor de lezing start en op die manier kan u inloggen en de lezing meevolgen.

Opgelet: het gaat om een livestreaming die niet wordt opgenomen. Het is dus niet mogelijk om de lezing achteraf opnieuw te bekijken.

 

Copyright: Roger Raveel, De schilderijenoptocht van 1978 te Machelen-aan-de-Leie, 1978, Collectie Museum Arnhem © Raveel – MDM

Gegevens

Datum:
donderdag 25 mrt
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:

Locatie

Online
België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar