Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Online lezing : “Kunst spreekt boekdelen: het boek in de schilderkunst.”

do 29 apr 2021 • 20:00 - 21:00

€6,00

Doorheen de kunstgeschiedenis is menig schilderij gevuld met boeken. Het gaat dan niet louter om opvulling van de achtergrond, maar als volwaardig onderwerp. We kennen niet alleen stillevens en portretten met boeken, maar ook een heleboel schilderijen waarop lezers afgebeeld staan van de meest religieuze tot de meest gewaagde teksten.

En waarom gaat het meestal om lezeressen? Het boek lijkt wel te evolueren van symbool van intellectualisme tot symbool van passiviteit.

Deeviet Caelen, Germanist en ervaren gids oa bij BOZAR en bij de Koninklijke Musea van Schone Kunsten in Brussel, laat ons kennismaken met een rijkelijk geïllustreerd overzicht van het boek als onderwerp in de schilderkunst.

Hoe deelnemen?

Online lezing te volgen via Zoom.

Om deze lezing te volgen hoeft u geen specifieke software te installeren. U heeft enkel een PC of tablet met goed werkende internetbrowser en een stabiele Wifi-connectie nodig.

Om deel te nemen registreert u zich op voorhand. Op de dag van de lezing voor 17u krijgt u via mail de juiste link toegestuurd. U kopieert deze link in uw browser net voor de lezing start en op die manier kan u inloggen en de lezing meevolgen.

Opgelet:

Het gaat om een livestreaming die niet wordt opgenomen. Het is dus niet mogelijk om de lezing achteraf opnieuw te bekijken.

Tickets kunnen aangekocht worden tot 1 uur voor het begin van de lezing (tenzij de lezing is uitverkocht)

 

 

 

Gegevens

Datum:
do 29 apr 2021
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:

Locatie

Online
België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar