Laden Evenementen
do 29 apr

Online lezing : “Kunst spreekt boekdelen: het boek in de schilderkunst.”

Doorheen de kunstgeschiedenis is menig schilderij gevuld met boeken. Het gaat dan niet louter om opvulling van de achtergrond, maar als volwaardig onderwerp. We kennen niet alleen stillevens en portretten met boeken, maar ook een heleboel schilderijen waarop lezers afgebeeld staan van de meest religieuze tot de meest erotische teksten.

En waarom gaat het meestal om lezeressen? Het boek lijkt wel te evolueren van symbool van intellectualisme tot symbool van passiviteit.

Deeviet Caelen, Germanist en ervaren gids oa bij BOZAR en bij de Koninklijke Musea van Schone Kunsten in Brussel, laat ons kennismaken met een rijkelijk geïllustreerd overzicht van het boek als onderwerp in de schilderkunst.

Hoe deelnemen?

Online lezing te volgen via Zoom.

Om deze lezing te volgen hoeft u geen specifieke software te installeren. U heeft enkel een PC of tablet met goed werkende internetbrowser en een stabiele Wifi-connectie nodig.

Om deel te nemen registreert u zich op voorhand. Op de dag van de lezing voor 17u krijgt u via mail de juiste link toegestuurd. U kopieert deze link in uw browser net voor de lezing start en op die manier kan u inloggen en de lezing meevolgen.

Opgelet: het gaat om een livestreaming die niet wordt opgenomen. Het is dus niet mogelijk om de lezing achteraf opnieuw te bekijken.

 

 

Gegevens

Datum:
donderdag 29 apr
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€6
Evenement Categorie:

Locatie

Online
België

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Online lezing : "Kunst spreekt boekdelen: het boek in de schilderkunst." - don 29 april 2021 - 20u00
Online lezing te volgen via Zoom. Op de dag van de lezing voor 17u00 krijgt u via mail de juiste link toegestuurd (kijk ook even in uw spammails indien u de mail niet kan vinden). Kopieer de link in uw browser net voor de lezing start en log in om de lezing mee te volgen.
6,00