Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
di 23 nov

Online lezing: David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017

In BOZAR is momenteel een dubbeltentoonstelling rond David Hockney te zien. Onze gids laat je kennis maken met David Hockney en zijn werk: een ideale inleiding en aanvulling voor een bezoek aan deze expo.

Met een grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney (°1937) na bijna dertig jaar terug naar het Paleis voor Schone Kunsten. Tot op heden blijft de Britse artiest een van de meest invloedrijke en inspirerende kunstenaars ter wereld.

In de eerste expo “Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017″ maak je een reis door Hockneys volledige carrière, met iconische beelden uit de Londense ‘swinging sixties’ en Zuid-Californië, zijn beroemde dubbelportretten en monumentale landschappen.

“Ik ben niet gestopt met schilderen of tekenen, ik heb enkel een ander medium toegevoegd.”

In het tweede luik laat Hockneys zijn honger naar experiment duidelijk zien. In de expo “De komst van de lente, Normandië, 2020″, gepresenteerd in samenwerking met de Royal Academy of Arts, maak je kennis met de kleurrijke iPad-schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte.

Hockneys schilderijen hebben een tijdloosheid die jong en oud blijft aanspreken. En in zijn meest recente werk vindt de ondertussen 83-jarige artiest zichzelf nog maar eens opnieuw uit.

Gids: Deeviet Caelen

Hoe deelnemen?

Virtuele lezing te volgen via Zoom gefaciliteerd door BOZAR

Om deze lezing te volgen hoeft u geen specifieke software te installeren. U heeft enkel een PC of tablet met goed werkende internetbrowser en een stabiele Wifi-connectie nodig.

Om deel te nemen registreert u zich op voorhand. 1 dag voor de lezing krijgt u via mail de juiste link toegestuurd. U kopieert deze link in uw browser net voor de wandeling start en op die manier kan u inloggen en de wandeling meevolgen.

Opgelet:

  • Het gaat om een livestreaming die niet wordt opgenomen. Het is dus niet mogelijk om de lezing achteraf opnieuw te bekijken.
  • Tickets kunnen aangekocht worden tot op de dag zelf om 16u00. De link wordt u daarna doorgestuurd.

 

Beelden:
David Hockney, My Parents, 1977. Oil on canvas, 182.9 x 182.9 cm Tate: Purchased 1981 © David Hockney
David Hockney – “No. 125”, 19th March 2020 – iPad painting – © David Hockney

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 23 nov
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:

Locatie

Online
België

Overige informatie

Code
In samenwerking met BOZAR

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar