Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
do 10 jun

Nocturnes: Achter de schermen van het Design Museum Brussels

BEHIND THE SCENES – Bezoek aan de reserves

Onze gids neemt je mee op ontdekking achter de schermen! Je komt alles te weten over de Plastic Design Collectie van het Design Museum Brussels, die voor deze Nocturnes uitzonderlijk open en toegankelijk zijn.

De permanente collectie van het Design Museum Brussels bestaat uit ongeveer 2000 plastic objecten waarvan een deel wordt tentoongesteld en de rest wordt bewaard in de reserves. Het gaat om de meest alledaagse voorwerpen maar ook om unieke stukken of eerste uitgaven die ons helpen om design in de 20ste en 21ste eeuw te begrijpen.

We komen oog in oog te staan objecten die deel uitmaakten van ons dagelijks leven: meestal hebben we hen alleen maar “gebruikt” omdat ze praktisch waren en hebben we er nooit bij stilgestaan waarom ze op deze manier werden gemaakt, laat staan dat we ons konden inbeelden dat ze op een dag de iconen van een tijd en een manier van leven zouden worden.

De basis van de collectie bestaat uit de verzameling van de Brusselaar Philippe Decelle, en werd uitgebreid met stukken ontleend aan internationale openbare- en privéverzamelingen evenals met schenkingen. Ze beslaat de periode van de jaren ’50 van de vorige eeuw tot vandaag.

Rondleidingen:

Van 18u30 – 19u00

Van 19u30 -20u00

Tarief : 5 € (Standaard) / 2,5 € (-26) / 1,25 € (Art.27)

Reservatie: via deze link

 

Project in het kader van Nocturnes, een initiatief van Brussels Museums

Gegevens

Datum:
donderdag 10 jun
Tijd:
18:30
Evenement Categorie:

Locatie

Design Museum Brussels
Trade Mart - Belgiëplein 1
1020 Laken, België
+ Google Maps