Laden Evenementen
za 21 nov

Interieurbezoek: Zaventem Ateliers, een creatieve hub.

Rondleiding in het Engels

In 2018 opende de Brusselse ontwerper Lionel Jadot Zaventem Ateliers in een negentiende-eeuwse papierfabriek van 6000 m2 in het centrum van Zaventem.

Na een ambitieuze renovatie en transformatie van het gebouw dat al meer dan 40 jaar leeg stond werd het een hedendaags centrum voor kunstambachten.

Zaventem Ateliers telt 32 ateliers van 80 tot 400 m2, gemeenschappelijke ontspanningsruimte en een verrassend terras. In het hart van Zaventem Ateliers bevindt zich de ‘Grand Hall’, een centrale gemeenschappelijke laan die 800 m2 beslaat en gewijd is aan ‘showcases’ en tentoonstellingen.

Vandaag worden bijna alle ateliers bezet door ambachtslui die werken met keramiek, leer, metaal, marmer of hout. Ze komen uit Gent, Antwerpen, Brussel, Oostende en zelfs Parijs. De verschillende persoonlijkheden vormen samen een eclectische groep die elkaar stimuleren en inspireren.

We bezoeken het gebouw en worden ondergedompeld in de creatieve sfeer van de Ateliers. Zowel de geschiedenis als de herbestemming komen aan bod maar ook het werk van de designers die hier huizen. Een inspirerende ontdekking!

Gids:  Cristina Gusano, Binnenhuisarchitecte

Gegevens

Datum:
zaterdag 21 nov
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Locatie

Zaventem Ateliers
Fabrieksstraat 15/19
1930 Zaventem, België
+ Google Maps

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Zaventem Ateliers - ENG - sat 21 nov 2020 - 11:00
15,00
0 available
Sold Out