Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek: het Aegidium 3

zo 6 mrt 2022 • 13:30 - 14:30

€12,00

Wanneer je op het levendige Voorplein van Sint-Gillis staat kan je niet vermoeden dat er achter de façades een echte parel schuilgaat. De voormalige Aegidiumbioscoop, gebouwd in 1906, is niet alleen een voorbeeld van de vele Brusselse wijkbioscopen die de voorbije eeuw gaandeweg hun deuren moesten sluiten, maar is ook van onschatbare architecturale waarde. De Moorse zaal is van de hand van Guillaume Segers. Oorspronkelijk heette het gebouw ‘Egidium’, maar werd in 1913 herdoopt tot ‘Diamant Palace’ en tot ‘Aegidium’

Het gebouw staat al sinds 1985 leeg. Er werd ons gezegd dat de renovatie er snel zal aankomen…misschien is dit de laatste kans om het gebouw in zijn huidige originele staat te bezoeken! En daarna begint een nieuw leven…

Gids: Thomas Pevernagie

Belangrijke informatie voor de bezoekers

Wees 10 minuten voor het begin van het bezoek aanwezig. De gids ontmoet u buiten voor de ingang. Het bezoek begint stipt op tijd. Wanneer de groep binnen is wordt het gebouw afgesloten en niet is meer toegankelijk voor laatkomers.

Foto’s

Dit is een rondleiding en geen fotoshoot! Foto’s nemen mag maar moet beperkt blijven. Er mag geen statief gebruikt worden, de groep blijft samen. De gids heeft het recht om personen van de site uit te sluiten als de instructies niet worden nageleefd.

Voor fotoshoots kunt u rechtstreeks contact opnemen met het Aegidium.

Afwijzing van aansprakelijkheid

Hoewel Aegidium een werf is, is het absoluut mogelijk om op een veilige manier door het gebouw te circuleren. Toch wordt voorzichtigheid gevraagd van de bezoekers. Om deel te nemen aan deze activiteit verklaart de bezoeker dat hij/zij alle risico’s op zich neemt die kunnen voortvloeien uit zijn/haar nalatigheid, gevaarlijke of defecte apparatuur of eigendommen op de site van het Aegidium. De bezoeker verbindt er zicht toe Korei Guided Tours niet aan te klagen voor elk ongeval of schade die voortvloeit uit deelname aan de activiteit.

Belangrijke maatregelen in het kader van de bestrijding van Covid-19 :

Mondmasker is verplicht vanaf 6 jaar. Het CST wordt aan de ingang gevraagd vanaf 16 jaar.

Rondleidingen in het Frans worden op dezelfde dag georganiseerd door onze partner Arkadia: www.arkadia.be

Gegevens

Datum:
zo 6 mrt 2022
Tijd:
13:30 - 14:30
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Locatie

Aegidium
Parvis de Saint-Gilles / Sint-Gillisvoorplein18
Sint-Gillis (Brussel), 1060
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar