Laden Evenementen
za 5 feb

Interieurbezoek en wandeling: Tour & Taxis – erfgoed en stadsontwikkeling hand in hand.

Interieurbezoek en wandeling in het kader van de “Combiconcerten” in samenwerking met Brussels Philharmonic, Flagey en Muntpunt.

We nemen je graag mee voor een uitgebreid bezoek aan de steeds veranderende site van Tour & Taxis…

We vertrekken in het Koninklijk Pakhuis waar we aan de hand van een maquette kennismaken met de enorme site, zijn geschiedenis en functies in de loop van de tijd. We krijgen ook een inzicht in nieuwe evoluties: welke projecten werden al gerealiseerd en wat staat er nog op stapel?

Daarna nemen we een kijkje in het Hôtel des Douanes en het Maison de la Poste. Vervolgens ontdekken we de gerestaureerde monumentale en adembenemende Gare Maritime. De gigantische hallen zijn 175 meter diep en rusten op ranke gietijzeren pilaren met art-nouveau-elementen. Het station, werd gebouwd tussen 1902 en 1908 en was toen het grootste goederenstation van Europa. Architect Jan De Moffarts (JDMA) renoveerde dit gebouw samen met Bureau Bouwtechniek en Neutelings Riedijk Architects, bekend van oa. het MAS in Antwerpen, voegde er nieuwe elementen aan toe die er wonderwel in passen.

We wandelen verder over de site en vernemen meer over het nieuwe park, het gebouw van de Vlaamse Gemeenschap, het gebouw van het IBGE enz. Meer dan genoeg interessante projecten om te ontdekken!

Combineer deze wandeling met een concert van Brussels Philharmonic in Flagey om 20u15! Bij aankoop van een combticket krijgt je 5 euro korting op de prijs van het concertticket.

Gids: Olaf Winkler

Prijs: 15€ p.p.

De concerten zijn voorlopig opgeschort en dit tot de beslissingen van het overlegcomité op 21 januari. De wandelingen kunnen wel nog gereserveerd worden via deze link

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 5 feb
Tijd:
15:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://tinyurl.com/k75b2hxk

Locatie

Tour & Taxis – Koninklijk Pakhuis (onthaal)
Havenlaan 86c
1000 Brussel, België
+ Google Maps