Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
za 16 okt

Interieurbezoek en wandeling: De Villa Empain en de Franklin Rooseveltlaan

Uitverkocht – Interieurbezoek en wandeling in het kader van de “Combiconcerten” in samenwerking met Brussels Philharmonic, Flagey en Muntpunt.

Eerst bezoeken we de Villa Empain en de tentoonstelling “Trees for memories”, met werk van 31 internationaal bekende kunstenaars die een warm pleidooi houden voor vrede, één eeuw na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Alle werken hebben één ding met elkaar gemeen: het startpunt is een vierkant blok eikenhout (30 x 30 x 30 cm). Het hout is afkomstig van het vroegere front, in de Elzas, en vertoont nog de sporen van de oorlog. We maken kennis met kunstenaars die een stem geven aan die stukken hout, zodat we hun verhaal kunnen horen. De Villa Empain zelf is meer dan de moeite waard! Het is een schitterend voorbeeld van art deco architectuur, is in opdracht van Baron Louis Empain, gebouwd door de Zwitserse architect Michel Polak. De villa heeft verschillende bestemmingen gehad en sinds de klassering van het gebouw in 2007, is de villa in bezit van de Stichting Boghossian om de dialoog te bevorderen tussen de oosterse en westerse cultuur.

Daarna ontdekken we de omgeving van de villa: De Franklin Rooseveltlaan waar heel wat bekende architecten hun visitekaartje hebben nagelaten denke we maar aan Andrien Blomme, Josse Franssen, Stanislas Jasinski, Michel Polak, Henry Van de Velde….

Combineer deze wandeling met een concert van Brussels Philharmonic in Flagey om 20u15! Bij aankoop van een combticket krijgt je 5 euro korting op de prijs van het concertticket.

Gids: Pascale Van den Storme

Prijs: 18€ p.p. Toegangsticket tot de Villa Empain inbegrepen.

Gelieve hier te klikken om te reserveren.

 

Locatie

Villa Empain
Franklin Rooseveltlaan 67
1050 Elsene, België
+ Google Maps