Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
za 18 dec

Interieurbezoek en wandeling: De campus van de VUB en bezoek aan het Braemgebouw

Uitverkocht – Interieurbezoek en wandeling in het kader van de “Combiconcerten” in samenwerking met Brussels Philharmonic, Flagey en Muntpunt.

In 1969 werd de unitaire ULB opgesplitst in een Franstalige en Nederlandstalige universiteit. Op de campus van de VUB hebben twee bekende architecten hun stempel gedrukt: Renaat Braem en Willy Van Der Meeren.

We bezoeken het rectoraatsgebouw van Renaat Braem die met dit bouwwerk het gedachtegoed van de VUB wou onderstrepen. De inplanting van het gebouw op het terrein van de nieuwe campus moest een grote zichtbaarheid hebben en meteen het uithangbord zijn voor de Vrije Universiteit Brussel. Het moest bovendien een synthese van de kunsten nastreven. Hij bracht muurschilderingen aan en liet de ellipsvorm van het gebouw in vele details terugkeren. Voor de luifel zocht hij naar symbolen van een wereldbeschouwing op basis van de vrije wetenschap. Bij de restauratie die volop bezig is wil men het opnieuw de invulling geven die Braem oorspronkelijk had bedoeld.

Daarna gaan we verder op stap op de campus en bekijken we de studentenkoten die Willy Van Der Meeren er in de jaren 70 van vorige eeuw heeft neergezet. Maar we bekijken ook de nieuwe gebouwen van oa Bogdan & Van Broeck Architects en CONIX RDBM Architects.

Combineer deze wandeling met een concert van Brussels Philharmonic in Flagey om 20u15! Bij aankoop van een combticket krijgt je 5 euro korting op de prijs van het concertticket.

Gids: Marianne De Fossé

Prijs: 15€ p.p.

Gelieve hier te klikken om te reserveren.