Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek: de Solvay Bibliotheek en expo Geert De Taeye

za 3 okt 2020 • 14:30 - 16:00

€15,00

Het gebouw dat in 1901 op initiatief van de industrieel en mecenas Ernest Solvay werd opgetrokken voor het instituut voor Sociologie, staat vandaag bekend als de Solvay Bibliotheek.

De plannen werden ontworpen door Constant Bosmans en Henri Vandevelde, hierin bijgestaan door Emile Waxweiler, hoogleraar sociologie aan de ULB. De bibliotheek is voorzien van een ruime en comfortabele leeszaal, overvloedig verlicht door grote ramen met prachtig glas in lood. Achter de art-nouveaugevels zijn er talrijke werkruimtes met gecapitonneerde deuren.

Een opmerkelijk restauratiecampagne in de jaren 1990 gaf het zijn oorspronkelijke luister terug. Vandaag is het een locatie voor evenementen.

Vandaag ontdekken we het interieur van dit opmerkelijke gebouw en als kers op de taart brengen we een bezoek aan de tentoonstelling “Staring into the middle distance: the Sound of Silence” van multidisciplinair fotograaf Geert De Taeye wiens surrealistische beelden worden geëxposeerd in de leeszalen van de bibliotheek.

Gids: Olaf Winkler

Ticket: toegang gebouw, expo en rondleiding inbegrepen

 

Copyright: Geert De Taeye
Copyright : Geert De Taeye

 

 

 

Gegevens

Datum:
za 3 okt 2020
Tijd:
14:30 - 16:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:

Locatie

Solvay Bibliotheek
Leopoldpark - Belliardstraat 137
Etterbeek, 1040 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar