Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Fietstocht in Antwerpen: van het Centraal Station tot het vernieuwde oude havengebied

12 jun 2021 • 10:30 - 13:30

€17,00

Deze 3 uur durende fietstocht start aan het Centraal Station van Antwerpen en brengt ons naar het vernieuwde voormalige havengebied en tot aan het Havenhuis. Via het MAS en omgeving keren we daarna terug naar het station.

Antwerpen is een renaissancestad, een levendige metropool in Vlaanderen, een modecentrum en bovenal een handels- en havenstad. Vandaag is de haven naar het noorden opgeschoven.

Hoe om te gaan met de oude dokken is een van de spannende kwesties waarmee de stad werd en wordt geconfronteerd. Bekend zijn, uiteraard, het MAS en het nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid die alle twee al internationale architectuuriconen geworden zijn. Maar er is nog veel meer te ontdekken in deze buurt.

We bekijken de nieuwe woontorens en een splinternieuw ziekenhuis naast het ook nog maar enkele jaren oude, heel geslaagde Park Spoor Noord op een voormalig spoorwegterrein.

Verder ontdekken we een indrukwekkende fietsbrug, de Cadixwijk, een volledig nieuw ontwikkelde residentiële zone met gebouwen van bekende Belgische architecten, een nieuw park langs de Schelde en projecten in ontwikkeling tussen haven en stad…

(buitenfietstocht; geen indoor-bezoeken voorzien)

Wanneer?

 Zaterdag 12 juni 2021 – 10u30 tot 13u30

Gelieve om 10u30 klaar te staan met uw fiets zodat we tijdig kunnen vertrekken!

Prijs? 17 Euro per persoon

Vertrekpunt?

Astridplein, voor het Centraal Station

Van het Centraal Station ( “het op 3 na mooiste station van de wereld” zoals het Amerikaanse tijdschrift Newsweek oordeelde) fietsen we langs de Permekebibliotheek in een voormalige autogarage en een vrijstaand kunstwerk van Panamarenko naar onze eigenlijke bestemming: het gebied rond de oude havenbekkens, met het Park Spoor Noord, de nieuwe Cadixwijk en nog veel meer nieuwe architectuur, gerealiseerd of in opbouw/planning.

Fiets? 

  • Zelf mee te brengen of te huren aan het Centraal Station.
  • Huren kan bij:

www.cyclant.be – reserveren via de website  – stadfiets of e-bike

Pelikaanstraat 3 – 2018 Antwerpen

Open om 10u00

Reserveren is aangeraden in het weekend!

Gegevens

Datum:
12 jun 2021
Tijd:
10:30 - 13:30
Kosten:
€17,00
Evenement Categorie:

Locatie

Centraal Station – Antwerpen
Koningin Astridplein
Antwerpen, Antwerpen 2018 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar