Laden Evenementen
zo 21 nov

Expo: Raoul Servais. Een wereld tussen magie en realisme.

Duik in de wereld van de Belgische pionier van de animatiefilm Raoul Servais met zijn tekeningen, decorstukken en zelfs de instrumenten waarmee hij zijn films creëerde. Deze tentoonstelling belicht de persoonlijkheid van Raoul Servais, zijn artistieke processen, zijn zoektocht naar innovatieve technieken, maar ook zijn liefde voor ‘de kunsten’, het surrealisme, Paul Delvaux en vele andere dingen te ontdekken.

Tegelijkertijd kan je de voorbereidende schetsen en werk in première zien van zijn allernieuwste film in samenwerking met Rudy Pinceel, “Der lange Kerl”.

François Schuiten, een van onze meest gereputeerde striptekenaars, cureert de tentoonstelling. Hij was Raouls rechterhand bij Taxandria (1994). Als verantwoordelijke voor het grafische concept en de decors van deze film, is Schuiten als geen ander vertrouwd met het universum van Taxandria en het oeuvre van Raoul Servais.

Onze gids,  Bart Hofman, maakt je wegwijs is deze wereld die zweeft tussen magie en realisme…

Prijs voor de rondleiding: 12 Euro – (toegang is gratis)

Opgelet: Covid safe pass wordt gevraagd aan de ingang voor alle +16 jarigen.

Gegevens

Datum:
zondag 21 nov
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
€12
Evenement Categorie:

Locatie

Belvue Museum
Paleizenplein 7
1000 Brussel, België
+ Google Maps

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Expo: Raoul Servais - Belvue Museum - Paleizenplein 7 - 1000 Brussel - zon 21/11/21 - 14u00
12,00
17 available