Laden Evenementen
zo 15 nov

Expo : Comès. Over Schaduw en Stilte.

Op 25 oktober heeft de Brusselse Regering beslist dat, omwille van corona, alle musea de deuren moeten sluiten op zijn minst tem 19 november. We zijn dan ook verplicht om deze rondleiding te annuleren. We hopen snel te weten wanneer we ze opnieuw kunnen organiseren. 

 

Didier Comès is een van de belangrijkste auteurs van de Belgische striptekenkunst, een meester in het zwart-wit en de fantasie.

Hij genoot begin jaren ’80 van een overweldigend succes met een grafische roman, De dorpsgek van Schoonvergeten (‘Silence’), die zijn stempel drukte op een hele generatie lezers. Het verhaal van deze dorpsgek, een doofstomme die uitgebuit wordt door de landeigenaren van Schoonvergeten (‘Beausonge’) is onlosmakelijk verbonden met de persoon van Comès.

Originelen van Corto Maltese, de beroemdste strip van Hugo Pratt – een grote vriend van Comès en fervent verdediger van de tekstloze strip – worden eveneens getoond. Ook originelen van auteur Christophe Chabouté, vaak als geesteszoon van Didier Comès genoemd, zijn te zien in de tentoonstelling.

Als meester der stiltes liet Comès in 2013 het leven, zonder ooit de eer te hebben gehad van een grote Brusselse tentoonstelling. Dankzij de schenking van het complete artistieke patrimonium van Comès aan de Koning Boudewijnstichting, kan men zijn werk nu ontdekken of herontdekken via uitsluitend ‘stille’ planken en een scenografie aangepast aan de locatie.

Thierry Bellefroid en Eric Dubois zijn de curatoren van deze tentoonstelling.

Gids: Kurt Morissens, stripexpert.

Waar ? Belvue Museum – Paleizenplein 7 – 1000 Brussel

Covid – maatregelen

– max. 15 personen per groep

– mondmasker verplicht voor alle deelnemers + 12j

– afstand bewaren (behalve tussen mensen uit dezelfde bubbel)

– de gids draagt ook een mondmasker + apparaatje om zijn stem te versterken

– alchoholgel aanwezig

 

Gegevens

Datum:
zondag 15 nov
Tijd:
11:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Belvue Museum
Paleizenplein 7
1000 Brussel, België
+ Google Maps