Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Expo: Charlotte Perriand. Hoe willen we leven?

8 mei 2022 • 14:30 - 16:00

€13,00

Politiek van de fotomontage.

Charlotte Perriand heeft haar leven gewijd aan het verbeteren van de levensomstandigheden van zoveel mogelijk mensen, waarbij ze een « woonkunst » creëerde die in harmonie was met de natuur. Ze gebruikte de fotografie als instrument om de werkelijkheid te observeren, maar ook om haar opvatting van een nieuwe wereld te verdedigen.

In de lijn van onze huidige bekommernissen, gebruikt ze in de loop van de jaren 1930 zeer grote fotomontages om ongezonde stedenbouw aan de kaak te stellen en haar visie op betere levensomstandigheden te geven. Haar fotografische fresco’s getuigen van de moderniteit van haar aanpak, of het nu gaat om La Grande Misère de Paris (1936), de wachtzaal van het ministerie van Landbouw (1937) of het paviljoen van het ministerie van Landbouw op de Exposition internationale des arts et techniques de la vie moderne die in 1937 in Parijs plaatsvindt, samengesteld met Fernand Léger.

De tentoonstelling biedt een kijk op haar opvatting van de wereld via haar werkmethode en haar ongelooflijke collectie foto’s – historische prints, negatieven, tijdschriftknipsels, persoonlijke foto’s. Deze archieven worden getoond aan het publiek in het licht van de reconstructie van haar monumentale fotomontages.

Curator van de tentoonstelling: Damarice Amao, in samenwerking met Sébastien Gokalp en de Archives Charlotte Perriand.

Gids: Alexander Vander Stichele

Prijs: 13 Euro (toegang en gidsbeurt inbegrepen)

Gegevens

Datum:
8 mei 2022
Tijd:
14:30 - 16:00
Kosten:
€13,00
Evenement Categorie:

Locatie

Design Museum Brussels
Trade Mart - Belgiëplein 1
Laken, 1020 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar