Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Erfgoeddag – Wandeling : Schoolarchitectuur in Brussel van de 19e eeuw tot vandaag

zo 24 apr 2022 • 14:00 - 16:00

Gratis

Tijdens deze wandeling maken we kennis met de opmerkelijke evoluties in de Brusselse scholenarchitectuur in de 19e en de 20ste eeuw.

De ontwikkeling van de scholeninfrastructuur van de Stad Brussel kwam volop op gang omstreeks 1860, tegelijk met de snelle uitbreiding van de voorsteden rond de vijfhoek. Ze liep parallel met de buitengewone toename van de stadsbevolking als gevolg van de industrialisatie.

De wettelijke voorschriften voor de bouw van de scholen evolueerden mee met de vooruitgang van de techniek de hygiëne en de pedagogie.

Onder impuls van oa Karel Buls en de “Ligue de l’Enseignement” opgericht door progressieve liberalen die ijverden voor verplicht, kosteloos en vrijzinnig onderwijs in België, kwam een nieuw soort scholenbouw op gang. We wandelen oa langs de Ecole Modèle die door de Ligue werd gefinancierd en een voorbeeld was van hoe zij onderwijs zagen.

Niet alleen historische gebouwen komen tijdens deze wandeling aan bod: er werd de laatste jaren ook veel geïnvesteerd in renovatie en nieuwbouw. De complexe en dichtbebouwde stad heeft nood aan meer scholen en hiervoor moeten steeds creatieve oplossingen worden bedacht die ervoor zorgen dat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een warme en aangename omgeving.

Gratis – inschrijven is verplicht.

Activiteit in het kader van de Erfgoeddag

Met steun van de VGC

 

Gegevens

Datum:
zo 24 apr 2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar