Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Erfgoeddag – Online lezing : “De kleuren van de nacht… Over de nacht, de droom en de maan in de schilderkunst”

25 apr 2021 • 20:00 - 21:00

Gratis

In de schilderkunst is het aantal werken dat de nacht voorstelt niet te tellen. ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt en ‘De Sterrennacht’ van Van Gogh behoren tot de kern van het collectief beeldgeheugen. In de Romantiek riep de nacht traditioneel associaties op met verstilling, eenzaamheid en introspectie. De surrealisten zagen de droom als een middel om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn, een concept uit de psychoanalyse. Nu de mens binnenkort als toerist naar de maan kan, heeft ze in de hedendaagse kunst veel van haar mysterieuze aantrekkingskracht verloren.

Deeviet Caelen, ervaren gids oa bij BOZAR en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten laat ons de kleuren van de nacht ontdekken…

Hoe deelnemen?

Online lezing te volgen via Zoom. Deze lezing wordt gratis aangeboden in het kader van Erfgoeddag. Registreren is verplicht!

Om deze lezing te volgen hoeft u geen specifieke software te installeren. U heeft enkel een PC of tablet met goed werkende internetbrowser en een stabiele Wifi-connectie nodig.

Om deel te nemen registreert u zich op voorhand. Op de dag van de lezing voor 17u krijgt u via mail de juiste link toegestuurd. U kopieert deze link in uw browser net voor de lezing start en op die manier kan u inloggen en de lezing meevolgen.

Opgelet:

Het gaat om een livestreaming die niet wordt opgenomen. Het is dus niet mogelijk om de lezing achteraf opnieuw te bekijken.

Tickets kunnen aangekocht worden tot 1 uur voor het begin van de lezing (tenzij de lezing is uitverkocht)

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
25 apr 2021
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Online
Brussel, 1000 België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar