Laden Evenementen
zo 25 apr

Erfgoeddag – Online lezing : “De kleuren van de nacht… Over de nacht, de droom en de maan in de schilderkunst. “

In de schilderkunst is het aantal werken dat de nacht voorstelt niet te tellen. ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt en ‘De Sterrennacht’ van Van Gogh behoren tot de kern van het collectief beeldgeheugen. In de Romantiek riep de nacht traditioneel associaties op met verstilling, eenzaamheid en introspectie. De surrealisten zagen de droom als een middel om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn, een concept uit de psychoanalyse. Nu de mens binnenkort als toerist naar de maan kan, heeft ze in de hedendaagse kunst veel van haar mysterieuze aantrekkingskracht verloren.

Deeviet Caelen, ervaren gids oa bij BOZAR en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten laat ons de kleuren van de nacht ontdekken…

Hoe deelnemen?

Online lezing te volgen via Zoom. Deze lezing wordt gratis aangeboden in het kader van Erfgoeddag. Registreren is verplicht!

Om deze lezing te volgen hoeft u geen specifieke software te installeren. U heeft enkel een PC of tablet met goed werkende internetbrowser en een stabiele Wifi-connectie nodig.

Om deel te nemen registreert u zich op voorhand. Op de dag van de lezing voor 17u krijgt u via mail de juiste link toegestuurd. U kopieert deze link in uw browser net voor de lezing start en op die manier kan u inloggen en de lezing meevolgen.

Opgelet: het gaat om een livestreaming die niet wordt opgenomen. Het is dus niet mogelijk om de lezing achteraf opnieuw te bekijken.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
zondag 25 apr
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Online
1000 Brussel, België

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Online lezing : "De kleuren van de nacht..." - zon 25 april 2021 - 20u00
Online lezing te volgen via Zoom. Op de dag van de lezing voor 17u00 krijgt u via mail de juiste link toegestuurd (kijk ook even in uw spammails indien u de mail niet kan vinden). Kopieer de link in uw browser net voor de lezing start en log in om de lezing mee te volgen.
0,00