Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
zo 26 apr

Erfgoeddag : De begankenis op zondag 4 (annulatie)

Deze wandeling vertrekt op het Zaterdagplein 6 waar we beginnen met een korte rondleiding van de tentoonstelling over oude stadskaarten van Brussel.

Je kan er bovendien kennismaken met 2 prachtige ambachten waar bij kleurkeuze, kleurcombinaties en lichtinval een zeer belangrijke rol spelen:

  • Isabelle Decallonne van Atelier Illumen demonstreert hoe glas in lood vandaag nog wordt gemaakt. Hoe gebeurt de realisatie van glas in lood? Hoe wordt er met kleuren, transparantie, licht en donker gespeeld? Wat zijn de effecten van zonlicht en artificieel licht achter het glas? Het eeuwenoude glas-in-loodambacht kan momenteel rekenen op nieuwe belangstelling, waar makers en opdrachtgevers op zoek gaan naar innovatieve hedendaagse toepassingen voor deze bijzondere decoratieve kunst.
  • Els Vande Kerchove demonstreert haar kennis rond het weven van stoffen op een zeer hedendaagse manier. Door haar achtergrond als grafisch vormgeefster is ze extra gevoelig voor patronen en kleuren: hoe combineer je lichte en donkere kleuren, hoe gebeurt het ontwerpen en weven van patronen?

Kom kijken hoe zij het aanpakken en stel al je vragen!

Daarna waaieren uit over de stad. De gids laat ons kennis maken met zijn of haar “hand picked” activiteiten uit het rijke programma van de Erfgoeddag. Elk van deze wandelingen is uniek en volgt een eigen(zinnig) parcours…waarbij we verrassende ontdekkingen doen die het thema van deze Erfgoeddag, “De Nacht” alle eer aandoen!

Toegang : gratis – inschrijven verplicht

Foto : Isabelle Decallonne
Foto : Els Vande Kerkchove
Foto: Sint-Gorikshallen – Jean-Pol Lejeune

Gegevens

Datum:
zondag 26 apr
Tijd:
15:30 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Korei Guided Tours en BOP
Zaterdagplein 6
1000 Brussel, België
+ Google Maps