Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
zo 25 apr

Erfgoeddag – Cabaret – concert via livestream – “Tu es ma petite beukenotje”

Zang en theater-vertelling : Josephine Dusson

Accordeon: Asley Neyens

Gratis – alle publiek

Livestream via deze link

Josephine, een florissante Marollienne van 89 jaar, droomde er al sinds haar prille kinderjaren van om actrice te worden. En dat is ze ook. Een levensechte. Haar leermeesters waren veelal cabaretiers die hun zegje deden, een beetje zwansend maar serieus. Josephine heeft haar repertorium kunnen samenstellen doordat ze na de oorlog een elpeewinkel op de  Met had en ze haar plaatjes draaide zodat de voddenmarkt veranderde in een vrolijk volksbal.

Ze zingt en vertelt.

Haar verhaal. Over het maatschappelijk keurslijf waarin vrouwen in het gareel gehouden werden en dat Josephine strijdlustig van zich af heeft gerukt. Ze heeft het drama dat haar leven heel dikwijls was, niet weggemoffeld, ze verstaat de rol van de nar, met een peperkoeken hart, die met een lach en een traan ‘alleman’ ontroert.

Haar verhaal. Over haar angsten, de overgang van meisje naar jonge vrouw en de schaamte daarrond maar ook de ontdekking van het zinnelijk, in het donker.

Haar verhaal. Maar ook van de vrouwen in de Marollen. Over de armoede en hoe vrouwen door prostitutie probeerde een centje te verdienen om te eten.

Het concert vindt plaats in de installatie “NE ME TOUCHE PAS. TOUCHE MOI” van KNEPH in het Art et Marges Museum in de expo “Embrasez-vous / Omarm elkaar”.

Je kan het concert life beleven via een livestream op het internet.

 

Wil je de tentoonstelling bezoeken? Reseveer dan je ticket op www.artetmarges.be

KNEPH i.o.v. Korei,  i.s.m. Masereel Fonds Brussel en Art et marges Museum Brussel

 

 

Gegevens

Datum:
zondag 25 apr
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/artetmarges

Locatie

online
1000 Brussel, België

Overige informatie

Code
Gratis event