Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Een verborgen lusttuin in Liedekerke, een modernistisch ontwerp van Canneel-Claes

za 29 aug 2020 • 14:30 - 16:00

€12,00

In 1938 gaf huisarts Emiel Heeremans aan architect Huib Hoste de opdracht om een woonhuis met praktijk te ontwerpen in de huizenrij langs de Houtmarktstraat, aan de rand van de Dendervallei ten zuiden van het dorpscentrum. Het huis werd gebouwd op circa 10 meter achter de bestaande rooilijn en vulde bijna de hele breedte van het perceel (25 meter). Vrijwel gelijktijdig met de woning werd ook de tuin achter de woning aangelegd. Hiervoor werd op aanraden van Hoste beroep gedaan op Canneel-Claes. De tuinen van Canneel hebben een bijzondere kwaliteit. Door de strakheid van de architectonische structuur te compenseren door de zachtheid van het plantenmaterieel, wordt niet alleen een ‘uitzicht’ maar ook een specifieke ruimte geschapen. De terrassen die op de verschillende niveaus worden aangelegd, belichamen de overgang van natuur naar architectuur. Van op het hoogste terras kijkt de toeschouwer uit over de vallei. In de tuin ontwerpt Canneel-Claes door middel van geschoren hagen een kader waardoor men kijkt en waardoor een mentale verbinding met het landschap tot stand komt! Unieke landschapsarchitectuur.

Gids: Ann Voets, landschapsarchitecte en kunsthistorica

Belangrijke maatregelen in het kader van de bestrijding van Covid-19 :

  1. elke deelnemer ouder dan 12 jaar is verplicht om zelf een mondmasker mee te brengen en het tijdens de hele rondleiding te dragen
  2. de deelnemers moeten 1,5 m afstand houden tot elkaar en tot de gids
  3. de gids zal handgel meebrengen zodat iedereen zijn handen kan ontsmetten indien nodig

Foto boven : Kris Vandevorst – inventaris onroerenderfgoed

Foto onder: archief Ann Voets

 

Gegevens

Datum:
za 29 aug 2020
Tijd:
14:30 - 16:00
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Locatie

Liedkerke – Canneel-Claes
Houtmarktstraat 45
Liedekerke, 1770 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar