Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
zo 5 sep

Bezoek: Het huis en de tuin van David en Alice van Buuren.

De Roaring Twenties in Ukkel

Vol overgave begint het echtpaar van Buuren eind jaren ’20 aan hun huis in Brussel. Het is dan ook in alles een afspiegeling van de “Roaring Twenties”. Nederlander en bankier met een kunstopleiding ontwerpt mijnheer van Buuren zijn eigen huis, de indeling ervan en sommige meubelstukken. Hij volgt zelfs nauwlettend de uitwerking ervan. Dat resulteert in een schitterende harmonie tussen bouwkunst en toegepaste kunsten, tussen binnen en buiten, tussen warme gloed en schaduwpartijen. De duurste en mooiste materialen worden aangewend voor dit elegante onderkomen van wat stilaan tot een ongelooflijke kunstcollectie zal uitgroeien.

In 1913, kocht mijnheer van Buuren een eerste schilderij van Gustaaf van de Woestijne: later volgen er nog een 30 tal van deze Latemse kunstenaar. Deze waardevolle verzameling – Hercules Seghers, Pieter Breugel de Oude, Georges Minne, Rik Wouters….- is nog steeds te aanschouwen in het huis.

Sinds de dood van het echtpaar wordt het beheerd door een stichting “Vrienden van het museum David en Alice van Buuren”. Daarvoor had mevrouw van Buuren die zich wijdde aan de – nu geklasseerde – tuin(en), nog gezorgd. Uit liefde voor haar man en voor dit uniek art deco-huis.

Tijdens dit bezoek is de Museum niet open voor individuele bezoekers dus het zal een rustig bezoek worden.

Gids: Alexander Vander Stichele

Prijs: 17 Euro (toegang + rondleiding)

 

Gegevens

Datum:
zondag 5 sep
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
€17,00
Evenement Categorie:

Locatie

Museum van Buuren
Leo Erreralaan 41
1180 Brussel (Ukkel), België
+ Google Maps

Overige informatie

Code
Toegang & gidsbeurt inbegrepen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar