Laden Evenementen
za 4 mrt

Bezoek aan het Atelier van Philippe Vandenberg in Molenbeek en ontdekking van de Gare Maritime

De tekeningen en schilderijen van Philippe Vandenberg (1952-2009) stellen de mensheid krachtig aan de kaak. Ze zijn ontroerend, provocerend en dwingen ons tot nadenken. Het centrale thema is de worsteling van de mens met zichzelf en anderen, geobserveerd door de lens van de culturele, politieke en sociale geschiedenis. In de kunst van Vandenberg is deze strijd vaak kritisch, soms vol mededogen, maar altijd verbeeld in rijke kleuren en met een vleugje humor. In 2020 werd er tentoonstelling aan de kunstenaar gewijd in BOZAR.

Samen met Johannes Muselaers, collectiehoofd, ontdekken we het Molenbeekse atelier van deze geëngageerde kunstenaar. Het is een unieke kans om zich te verdiepen in zijn kunst en kennis te maken met de leefwereld en omgeving van Philippe Vandenberg.

Na dit bezoek worden we opgehaald door Kjell Keymolen, architect en gids, voor een rondleiding van de gerestaureerde monumentale en adembenemende Gare Maritime, een stad in de stad waar het nooit regent. De gigantische hallen zijn 175 meter lang en rusten op ranke gietijzeren pilaren met art-nouveau-elementen. Het station, werd gebouwd tussen 1902 en 1908 en was toen het grootste goederenstation van Europa. Architect Jan De Moffarts (JDMA) renoveerde dit gebouw samen met Bureau Bouwtechniek en Neutelings Riedijk Architects, bekend van oa. het MAS in Antwerpen, voegde er nieuwe elementen aan toe die er wonderwel in passen.

De rondleiding is afgekopen om 17u00.Met een combiticket kan je nadien naar een concert met Brussels Philharmonic in Flagey.

Begin bezoek 14u00

Duur: 3u00

Start bezoek: Atelier Philippe – Vandenberg in Molenbeek (het exacte adres wordt meegedeeld 1 dag voor de rondleiding)

Einde bezoek: Gare Maritime – op de site van Tour & Taxis

Prijs: € 20 (toegang en gidsbeurt Atelier Philippe Vandenberg, rondleiding in de Gare Maritime)

Reserveren kan via deze link.

In samenwerking met

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 4 mrt
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://tinyurl.com/34hh4d43

Locatie

Atelier Philippe Vandenberg
1080 Molenbeek,