Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
za 19 mrt

Museum bezoek & wandeling: De archeologische site van de Coudenberg en wandeling door de wijk van de macht.

Bezoek en wandeling in het kader van de “Combiconcerten” in samenwerking met Brussels Philharmonic, Flagey en Muntpunt.

Vanaf de Middeleeuwen stond hoog boven de stad Brussel, op de heuvel van de Coudenberg een reusachtig paleis. Dit architecturaal geheel, dat sinds de 12de eeuw werd vergroot was een van de hoofdresidenties van Keizer Karel. Wanneer dit prestigieuze gebouw in februari 1731 door een brand is verwoest, worden de ruïnes van het paleis meer dan 40 jaar later gesloopt en geëffend met de bedoeling er de nieuwe koningswijk te bouwen. De archeologische overblijfselen van dit gebouw vormen vandaag de archeologische site van de Coudenberg. Stap voor stap zult u tijdens uw bezoek de ruimten en de vroegere structuren van de hoofdgebouwen van het voormalige paleis van de Coudenberg ontdekken.

We bezoeken niet alleen de archeologische overblijfselen van de Coudenberg maar gaan ook op stap in de omgeving. We duiken in de geschiedenis van het Warandepark dat oorspronkelijk het jachtgebied van de hertogen en de adel was en we verdiepen ons in de evoluties die hebben geleid tot het ontstaan van de wijk zoals we ze vandaag kennen.

Combineer deze wandeling met een concert van Brussels Philharmonic in Flagey om 20u00! Bij aankoop van een combticket krijgt je 5 Euro korting op de prijs van het concertticket.

Gids: Luk Van Loock

Prijs: 17€ p.p. (Toegang tot de Coudenberg inbegrepen)

Reserveren via deze link

Gegevens

Datum:
zaterdag 19 mrt
Tijd:
15:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://tinyurl.com/4tex7cxz

Locatie

Coudenbergpaleis (ingang via het Belvue Museum)
Paleizenplein 7
1000 Brussel, België
+ Google Maps