Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
zo 21 aug

Wandeling en interieurbezoek: Zomer op Tour & Taxis!

We nemen je graag mee achter de schermen van de steeds veranderende site van Tour & Taxis…

We vertrekken in het Koninklijk Pakhuis waar we aan de hand van een maquette kennismaken met de enorme site, zijn geschiedenis en functies in de loop van de tijd. We krijgen ook een inzicht in nieuwe evoluties: welke projecten werden al gerealiseerd en wat staat er nog op stapel?

We nemen een kijkje op het dak van het Koninklijk Pakhuis en situeren ons in de omgeving. We gaan op ontdekking in de gewelfde kelders van de Sheds waar zelfs een oesterzwamkwekerij is gevestigd.

En daarna ontdekken we de pas gerestaureerde monumentale en adembenemende Gare Maritime : een stad in de stad waar het nooit regent. De gigantische hallen zijn 175 meter diep en rusten op ranke gietijzeren pilaren met art-nouveau-elementen. Het station, werd gebouwd tussen 1902 en 1908 en was toen het grootste goederenstation van Europa. Architect Jan De Moffarts (Altstadt) renoveerde dit gebouw. Bureau Bouwtechniek en Neutelings Riedijk Architects, bekend van oa. het MAS in Antwerpen, voegde er nieuwe elementen aan toe die er wonderwel in passen. Om de rondleiding af te sluiten bezoeken we een van deze modules die dienst doet als kantoor.

Na u bezoek kan u genieten van het overdekte zomerterras of iets drinken en eten in de Gare Maritime…ongeacht het weer!

Gegevens

Datum:
zondag 21 aug
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
€11,00
Evenement Categorie:

Locatie

Tour & Taxis – binnen bij het onthaal van het Koninklijk Pakhuis
Havenlaan 86c
1000 Brussel, België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar