Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling : Een encyclopedie aan kleurrijke Art Nouveau

zo 20 sep 2020 • 14:00 - 16:00

Gratis

Wandeling in het kader van Openmonumentendagen Brussel.

De Noordoostwijk in Brussel is een encyclopedie van de art nouveau, het is de wijk rond de Maria-Louisasquare, de Palmerstonlaan de squares Ambiorix-en Margareta. In deze wandeling is er niet alleen aandacht voor de pionier Victor Horta, met zijn absoluut meesterwerk het Van Eetveldehuis, maar ook voor de tweede generatie art nouveau-architecten zoals, Paul Hamesse, Georges Hobé, Paul Saintenoy, Gustave Strauven, Victor Taelemans, Armand Van Waesberghe…

De art nouveau als architectuur- en levensstijl bracht heel wat vernieuwing in plan- en ruimteopvatting, daglicht in de woning, gietijzer en staal, technische comfort, wintertuinen, alles werd omgezet in een verfijnde vormentaal met als boodschap de natuur. De architectuur en het interieur vloeiden in elkaar over en werden tot één geheel gecomponeerd met veel aandacht voor decoratie, warme kleuren en glaspartijen.

Een kleurrijke gevelarchitectuur, versierd met sgraffiti of kleurmozaiëken en het fenomeen ‘Kunst in de straat’ droegen snel bij tot het maximale esthetische wooncomfort rond de eeuwwisseling!

Gids: Marleen Piryns – Archeologe en Kunsthistorica

Opgelet:

Dit evenement is gratis maar reservatie is verplicht.
Don’t spoil the party: indien u reserveert gelieve dan ook te komen.

Gegevens

Datum:
zo 20 sep 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Gutenbergsquare
hoek met Filips de Goedestraat en Pacificatiestraat
Brussel, 1000 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar