Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling : Een kleurrijk modernist, Willy Van der Meeren

za 19 sep 2020 • 14:00 - 16:00

Gratis

Wandeling in het kader van Openmonumentendagen Brussel

In deze wandeling maken we kennis met de iconische architect Willy Van Der Meeren (1923-2002). Hij zal altijd geboekstaafd staan als de ontwerper van het visionaire experiment in de industriële woningbouw, het EGKS-huis, dat hij samen met Léon Palm, liet optrekken voor de Europese gemeenschap voor Kolen en Staal. Van Der Meeren ontwierp zijn gebouwen tot in de kleinste details – van de samenstelling van de betonblokken tot en met het meubilair – en ontwikkelde systeembouwtechnieken met geprefabriceerde modulaire elementen. De socialistische burgemeester van Evere, Franz Guillaume, deed in 1954 een beroep op hem voor de bouw van een flatgebouw op pijlers ‘Ieder zijn huis’ dat was geïnspireerd op de Unité d’Habitation die Le Corbusier voor Marseille had ontworpen. Het gebouw – een ware verticale stad met straten in de lucht – omvatte 105 appartementen. Ook bouwde hij in opdracht van de gemeente het bejaardentehuis. We starten de wandeling bij het gebouw Van Ooteghem in het centrum van Evere dat Van Der Meeren enkele jaren ervoor ontwierp. Dit hoekgebouw, combineert vijf duplexappartementen met een handelszaak en een garage. De bijzonder sobere gevels zijn samengesteld uit een eenvoudig verband van betonblokken en worden verlevendigd door felle kleuren en inspringende glazen vlakken.

Praktisch, functioneel, comfortabel en een liefde voor primaire kleuren typeren de ontwerpen van Willy Van Der Meeren, met als ultiem doel een immer aangename woonbeleving!

Gids: Koen Verswijver ir. Arch.

Opgelet:

Dit evenement is gratis maar reservatie is verplicht.

Don’t spoil the party: indien u reserveert gelieve dan ook te komen.

 

Gegevens

Datum:
za 19 sep 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Van Ooteghemgebouw
Onze-Lieve-Vrouwlaan 135
Evere, 1140 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar