Ons aanbod

Ons aanbod bestaat uit het jaarprogramma, wandelingen, bustochten en interieurbezoeken voor groepen en scholen.

Onder de noemer ‘Horta inside-out 2018’ wordt een jaar lang het oeuvre van architect Victor Horta in de schijnwerpers gezet, omdat de rechten op het werk van de kunstenaar per 1 januari vervallen. Elke vierde zaterdag van de maand organiseren we een interieurbezoek, wandeling of lezing.

In mei plannen we  een architectuurreis naar Rotterdam/Utrecht. Het programma vindt u binnenkort op onze website.

En in de maand oktober vindt de derde editie van de Brusselse Biennale of Modern Architecture (BBMA 2018) plaats.

Ons volledig programma kunt u hier downloaden : Korei_jaarprogramma_17-18

Jaarkalender

Les Ecuries van de Tram

180629_markt_les_ecuries_van_de_tram_052Bis1200

Les Ecuries van de Tram ligt in het historische hart van Schaarbeek en is een van de oudste tramdepots van Brussel. De stallen werden gebouwd voor de paarden die de tram trokken, maar zijn ondertussen gerestaureerd en omgevormd tot een fijne culturele, ecologische en sociale ontmoetingsplek.

Op vrijdag en zaterdag is er een markt met een rijk aanbod van biologische landbouwproducten. De keten tussen producent en consument blijft erg beperkt en de marktkramers kennen hun producten door en door: fruit, groenten, brood, vlees, duurzame koffie en andere specialiteiten. Hoog tijd om de markt en de omgeving te verkennen.

Plaats van afspraak: hoek Rubensstraat en Koninklijke Sint-Mariastraat, Schaarbeek

Inschrijven kunt u hier

ism Muntpunt_Black_sRGB

Meer info

Les Ecuries van de Tram (the tram stables)

180629_markt_les_ecuries_van_de_tram_052Bis1200

“Les Ecuries van de Tram” is located in the historic heart of Schaarbeek and is in one of the oldest tram depots in Brussels. The stables were built for the horses that pulled the trams, but have since been restored and converted into a refined cultural, ecological and social meeting place.

On Fridays and Saturdays, there is a market with wide range of organic agricultural produce on offer. The producer-consumer chain is very short and the market vendors really know their products: fruit, vegetables, bread, meat, sustainably-produced coffee and other specialties. High time to explore the market and its surroundings.

Meeting point: corner of Rue Rubensstraat and Rue royale Sainte-Marie/Koninklijke Sint-Mariastraat, Schaarbeek

Register

Meer info

Onder de toren van het iconische radiogebouw

180714_martk_flagey_005bis1200

Flagey op zondag is geen ‘typische’ markt, maar eentje waar je kan brunchen bij de vele foodtrucks met koffie, smoothies, pannenkoeken en empanadas. Naast groenten, fruit en bloemen is er een gigantisch aanbod van Portugese, Spaanse, Italiaanse, Griekse, Afrikaanse en Aziatische exotische producten. Ontmoet de lokale bevolking onder de toren van het iconische Flageygebouw en laat je verleiden tot een wandeling rond de Vijvers van Elsene.

Plaats van afspraak: Heilig Kruisplein aan de kerk, Elsene

Inschrijven kunt u hier

Meer info

Onder de linden

180718_markt_kasteleinsplein_012bis1200

Het Kasteleinsplein is een langwerpig plein met linden dat zijn passanten niet alleen verleidt met een markt, maar ook met exotische hapjes en bubbels. Je vindt er heel wat delicatessenstands met onder meer hoeveproducten uit Beloeil en vleeswaren van La douce France. Daarnaast kan je er ook Joris ontdekken, het authentieke familierecept van de snoepjes in de vorm van beertjes en muisjes uit je kindertijd. Een boeiende buurt in de omgeving van de Louisalaan, met toparchitectuur van Victor Horta. Een echte hotspot ook voor design- en kunstliefhebbers en voor culinair genot. De hippe afspraak van de week. Laat de euro’s maar rollen. Champagne!

Plaats van afspraak: hoek Kasteleinsplein en Waterleidingsstraat, Elsene

Inschrijven kunt u hier

Meer info

Sous les tilleuls

180718_markt_kasteleinsplein_012bis1200

La Place du Châtelain est une longue place garnie de tilleuls, qui ne séduit pas seulement les passants avec son marché, mais aussi avec des en-cas exotiques et des bulles. Vous y trouverez de nombreux stands alimentaires, avec notamment des produits fermiers de Beloeil et des charcuteries françaises, mais vous pourrez également y (re)découvrir Joris, la recette de famille authentique des bonbons de votre enfance avec ses oursons, souris, etc.

Un quartier passionnant dans les environs de l’avenue Louise, avec la très belle architecture de Victor Horta, pour les amateurs de design et d’art, et les gastronomes. Le rendez-vous tendance de la semaine, sortez vos billets. Champagne !

 

Lieu de rendez-vous : coin de la Place du Châtelain et de la rue de l’Aqueduc à Ixelles.

Inscription

Meer info

Broodje Brussel : Het Koninklijk salon in Brussel Centraal

In 1910 kreeg de toparchitect Victor Horta  de opdracht om het Centraal Station te ontwerpen. Hij leverde het voorontwerp twee jaar later in. Horta zelf stelde voor om Maxime Brunfaut bij de werkzaamheden te betrekken.

In het centraal station ligt het verborgen luxueus Koninklijk salon met marmeren vloeren en zetelbekleding van lederhuis Delvaux te wachten op hoogstaand bezoek.

I.s.m. Muntpunt_Black_sRGB UiB_zwartHoirta_Inside_Out_Logo

Meer info

Hotel Solvay, Unesco patrimonium – Horta inside-Out 2018

Zijn eigen progressieve overtuiging overtuigde Armand Solvay door zijn voorkeur voor Horta’s architectuuropvatting te tonen in zijn riant ontvangsthuis aan de Louisalaan.

Twee lichtkoepels boven op het dak links en rechts die ieder een licht- en verluchtingsschacht dekken zijn zichtbaar aan de overzijde van de straat. Deze lichtkoepels zijn essentiële constructie-elementen die Horta in staat stellen om een revolutionair interieur te ontwerpen.

Voor de realisatie van zijn ‘gesamtkunstwerk’ deed Horta een beroep op zijn vrienden uit de Belgische kunstwereld. Gelukkig ontsnapte dit uitzonderlijke gebouw aan de moderne beeldenstormers. Een meesterwerk!

Meer info

Hotel Solvay,Unesco World Heritage – Horta Inside-Out 2018

By choosing Victor Horta and his specific design approach, Armand Solvay expresses his own progressive attitude.

Two skylight domes, each above a light and ventilation shaft, are visible from the other side of the street. As essential constructive elements they enable Horta to design a revolutionary interior.

To implement his concept of a Gesamtkunstwerk, Horta turns to his friends of the Belgian art world. Luckily, this outstanding building could be preserved even in times when Art Nouveau was less appreciated. A masterpiece!   

 

Meer info

Villa Carpentier, het landhuis van een garenfabrikant – Horta Inside-Out 2018

Villa Carpentier, ook wel ‘villa Les Platanes’ genoemd is een luxueus art nouveau-landhuis gebouwd door Victor Horta in 1899.  Het zomerverblijf is door Horta opgevat als een gesamtkunstwerk en is tot in de kleinste details uitgedacht.

Het domein bevat een landhuis, een conciërgewoning een koetshuis omringd met een prachtig park van 3 hectare dat eveneens ontworpen is door Horta.

Meer info

Villa Carpentier, a country house for a yarn manufacturer – Horta Inside-Out 2018

Villa Carpentier, also known as Villa Les Platanes, is a luxurious country house in Art Nouveau style, built by Victor Horta in 1899.

Horta designs this summer retreat as a Gesamtkunstwerk, giving form to every little detail of it.

The ensemble comprises the main house, the living areas for the concierge and a coach house, surrounded by a marvellous park of three hectares also designed by Horta.

 

Meer info
Naar de archieven

Scholen

Korei biedt een hele waaier van activiteiten aan voor scholen. Voor het lager onderwijs, het secundair onderwijs, voor bachelors en masters.

Lees meer

Groepen

Een overzicht van onze rondleidingen voor groepen.

Lees meer
Met de steun van de Vlaamse Overheid en de Vlaamse gemeenschapscommissie van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest (VGC)