Ons aanbod

Op 2 oktober start de derde editie van de Brussels Biennale of Modern Architecture, georganiseerd door Korei, Arkadia, Docomomo en het æ-lab van de Vrije Universiteit Brussel.Deze editie focust op de eigen woning van de architect in het Brussels Gewest uit de periode 1918-1972.

10-volckrick-b-koen-verswijver

Ons aanbod bestaat uit het jaarprogramma, wandelingen, bustochten en interieurbezoeken voor groepen en scholen.

Onder de noemer ‘Horta inside-out 2018’ wordt een jaar lang het oeuvre van architect Victor Horta in de schijnwerpers gezet, omdat de rechten op het werk van de kunstenaar per 1 januari vervallen. Elke vierde zaterdag van de maand organiseren we een interieurbezoek, wandeling of lezing.

Ons volledig programma kunt u hier downloaden : Korei_jaarprogramma_17-18

Jaarkalender

Hotel Solvay, Unesco patrimonium – Horta inside-Out 2018

Hotel Solvay - Hani KanaftchianZijn eigen progressieve overtuiging overtuigde Armand Solvay door zijn voorkeur voor Horta’s architectuuropvatting te tonen in zijn riant ontvangsthuis aan de Louisalaan.

Twee lichtkoepels boven op het dak links en rechts die ieder een licht- en verluchtingsschacht dekken zijn zichtbaar aan de overzijde van de straat. Deze lichtkoepels zijn essentiële constructie-elementen die Horta in staat stellen om een revolutionair interieur te ontwerpen.

Voor de realisatie van zijn ‘gesamtkunstwerk’ deed Horta een beroep op zijn vrienden uit de Belgische kunstwereld. Gelukkig ontsnapte dit uitzonderlijke gebouw aan de moderne beeldenstormers. Een meesterwerk!

Meer info

Hotel Solvay,Unesco World Heritage – Horta Inside-Out 2018

Hotel Solvay - Hani Kanaftchian

By choosing Victor Horta and his specific design approach, Armand Solvay expresses his own progressive attitude.

Two skylight domes, each above a light and ventilation shaft, are visible from the other side of the street. As essential constructive elements they enable Horta to design a revolutionary interior.

To implement his concept of a Gesamtkunstwerk, Horta turns to his friends of the Belgian art world. Luckily, this outstanding building could be preserved even in times when Art Nouveau was less appreciated. A masterpiece!   

 

Meer info
Naar de archieven

Scholen

Korei biedt een hele waaier van activiteiten aan voor scholen. Voor het lager onderwijs, het secundair onderwijs, voor bachelors en masters.

Lees meer

Groepen

Een overzicht van onze rondleidingen voor groepen.

Lees meer
Met de steun van de Vlaamse Overheid en de Vlaamse gemeenschapscommissie van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest (VGC)