• Wanneer: zaterdag 16 september 2017, 10:30
  • Waar: Charles Demeerstraat, Brussel, België
  • Gids: Ann Voets
  • Duur: 2u30
  • Prijs: gratis
  • Code: nvt

bannière horizontale

Op deze 27ste editie van de Open Monumentendagen, 16 en 17 september 2017, wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de ‘natuurlijke’ rijkdom in de kijker zetten! Op het programma: meer dan honderd plaatsen en activiteiten.

Naast bezoeken aan de beeldentuin van de UCL, Glaverbel, Greenpeace, het Hortamuseum, Hotel Van Eetvelde, het Huis der Kunsten het Pelgrimshuis en Pauluspark, de tuin E. Demolder en de tuin van het Van Buurenmuseum stelt Korei volgende wandeling voor :

De landschapsvisie van het park van Thurn en Taxis :

Op de site van Thurn en Taxis is een nieuw park ingehuldigd, het grootste van het Gewest sinds de tijd van koning Leopold II.Dit 10 ha grote park doorkruist de site van noord naar zuid en volgt spoorlijn 28 tot aan de oevers van het kanaal.

Naast het grote park, dat kadert in de landschapsvisie van het Gewest, liggen nog een aantal kleine parkjes.Vanaf de drie indrukwekkende industriële bruggen over de artificiële spoorwegvallei heeft men een prachtig uitzicht op de Noordwijk.

In en rond het volksparkje Parckfarm is er ruimte voor moestuintjes en stadsimkers, maar ook ruimte voor vrije tijd voor studenten, kunstenaars en buurtbewoners.

Een wandeling vol ontdekkingen!

zaterdag 16 en zondag 17 september 2017 om 10u30 en 13u30

Afspraak aan de uitgang van het metrostation Pannenhuis, Charles Demeerstraat in Brussel.

De deelname is gratis maar reserveren is verplicht (info@korei.be of 02/380.22.09)

JDP-OMD