• Wanneer: zondag 8 maart 2020, 10:30
  • Waar:
  • Gids: Thomas Pevernagie
  • Duur: 1u00
  • Prijs: 12,00 euro
  • Code: AE3

Aegidium10

© Metzger et Associés Architecture

Wanneer je op een van de terrasjes van het levendige Voorplein van Sint-Gillis zit kan je niet vermoeden dat er achter de façades een echte parel schuilgaat. De voormalige Aegidiumbioscoop, gebouwd in 1906, is niet alleen een voorbeeld van de vele Brusselse wijkbioscopen die de voorbije eeuw gaandeweg hun deuren moesten sluiten, maar is ook van onschatbare architecturale waarde. De Moorse zaal is van de hand van Guillaume Segers. Oorspronkelijk heette het gebouw ‘Egidium’, maar werd in 1913 herdoopt tot ‘Diamant Palace’ en tot ‘Aegidium’

Het gebouw staat al sinds 1985 leeg en in de loop van 2020 zal er begonnen worden met de grondige restauratie…een begin van een nieuw leven!

Afspraak: Aegidium, Sint-Gillisvoorplein 16, 1060 Sint-Gillis – Metrohalte : Hallepoort

Belangrijke informatie voor de bezoekers

Wees 10 minuten voor het begin van het bezoek aanwezig. De gids ontmoet u buiten voor de ingang. Het bezoek begint stipt op tijd. Wanneer de groep binnen is wordt het gebouw afgesloten en niet is meer toegankelijk voor laatkomers.

Foto’s

Dit is een rondleiding en geen fotoshoot! Om de rondleiding niet te storen wordt er gevraagd om geen foto’s te nemen tijdens het bezoek. De gids heeft het recht om personen van de site uit te sluiten als de instructies niet worden nageleefd.

Voor fotoshoots kunt u rechtstreeks contact opnemen met het Aegidium.

Afwijzing van aansprakelijkheid

Hoewel Aegidium een werf is, is het absoluut mogelijk om op een veilige manier door het gebouw te circuleren. Toch wordt voorzichtigheid gevraagd van de bezoekers. Om deel te nemen aan deze activiteit verklaart de bezoeker dat hij/zij alle risico’s op zich neemt die kunnen voortvloeien uit zijn/haar nalatigheid, gevaarlijke of defecte apparatuur of eigendommen op de site van het Aegidium. De bezoeker verbindt er zicht toe Korei Guided Tours niet aan te klagen voor elk ongeval of schade die voortvloeit uit deelname aan de activiteit.